Україна і світ

Естонія не планує висилати українських чоловіків з країни

Естонія не планує примусово висилати військовозобов’язаних українців, які законно перебувають на території країни, якщо термін їхніх паспортів спливе.

Про це повідомила радниця відділу політики громадянства та міграції МВС Аннелі Вікс, пише ERR.

Вона зазначає, що мобілізація – це питання, яке стосується держави та її громадян.

Зараз дивляться

– Міністерство внутрішніх справ не має плану примусової репатріації громадян України, які законно проживають в Естонії, втекли через війну, зокрема громадян України, які належать до цільової групи можливої ​​української мобілізації, – сказала радниця.

Зокрема, якщо громадяни України мобілізаційного віку більше не зможуть обміняти свої прострочені паспорти на нові в посольстві України, то, як зазначає Вікс, вони будуть позбавлені можливості подорожувати.

– Однак відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подання заяви на отримання або продовження посвідки на проживання (зокрема й на підставі тимчасового захисту). Чинний порядок також допускає ідентифікацію чи підтвердження особи на підставі інших доказів. Однак іноземець не може звернутися за візою за відсутності цього проїзного документа, – каже радниця.

Українські чоловіки в Естонії

На 26 квітня дозвіл на проживання в Естонії на підставі тимчасового захисту мали 6500 українських чоловіків віком 18-60 років.

Станом на кінець квітня, в Естонії чинний дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту мали близько 31 тис. українців, які втекли від війни.

Нагадаємо, що 23 травня 2024 очільник МЗС України Дмитро Кулеба підтвердив повідомлення низки ЗМІ про те, що українські дипломатичні відомства за кордоном призупинять надання консульських послуг чоловікам призовного віку. За інформацією міністерства, ці заходи є тимчасовими.

А вже наступного дня Комітет Ради заявив, що хоче викликати представників МЗС для роз’яснення розпорядження про обмеження послуг, які українські консульства надають чоловікам за кордоном.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-30 12:03:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин