Україна і світ

Візит голови МЗС Німеччини Бербок до Києва 21 травня: що відомо

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вранці 21 травня прибула до Києва з неанонсованим візитом.

Про це повідомляється на сайті Міністерства закордонних справ Німеччини.

Візит голови МЗС Німеччини до Києва

У відомстві наголошують, що метою візиту Бербок є спроба запевнити Україну в тому, що попри погіршення ситуації на полі бою, Німеччина та Європа продовжуватимуть твердо стояти на її боці і підтримуватимуть до самої перемоги.

Зараз дивляться

– Наша підтримка ґрунтується на глибокому переконанні, що Україна переможе у цій війні. Путін сподівається на те, що в якийсь момент у нас вичерпаються сили, але у нас є сила духу. Німеччина разом з багатьма іншими країнами світу непохитно стоїть на боці України. Народ України може розраховувати на це в довгостроковій перспективі, – заявила вона у Києві.

Бербок також твердо переконана в тому, що місце України – в Європейському Союзі.

– Путін у своєму імперському божевіллі хотів захопити Україну, але замість цього він міцно спаяв її з Європою. Наша доля як європейців ніколи ще не була так тісно пов’язана з долею України. Україна з великою рішучістю захищає свою свободу і тим самим бореться за свободу всіх нас. Вступ України до ЄС є необхідним геополітичним наслідком агресивної війни Росії, яка порушує міжнародне право, – наголосила дипломатка.

Наприкінці квітня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, до якого увійшли бойові машини піхоти Marder, боєприпаси для танків Leopard 2, зенітний ракетний комплекс Skynex, ракети для систем ППО IRIS-T та інше.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-21 09:36:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин