Суспільне мовлення

Досліджували виснажене родовище: у Карпатах відкрили новий поклад газу

“Укргазвидобування” відкрило новий поклад газу на родовищі в Карпатах, яке досі вважалося виснаженим. Під час випробування розвідувальної свердловини вдалось отримати приплив газу з дебітом понад 200 тис. куб. м на добу. За даними “Укргазвидобування”, це найвищий за останні 20 років показник для родовищ західного регіону.

Про це повідомили у пресслужбі “Нафтогазу”.

Команда фахівців БУ “Укрбургаз” пробурила нову свердловину глибиною 1600 м, щоб дослідити виснажене родовище. Її ввели в експлуатацію в дуже стислі терміни: для цього збудували шлейфи та модернізували установку підготовки газу. Завдяки використанню нових технологій, фахівцям вдалося досягнути рекордних показників газовидобутку.

“Західний регіон має великий потенціал для відкриття нових покладів вуглеводнів, який підтверджується результатами сусідніх країн. Зараз ми посилюємо діяльність у цьому регіоні, зокрема щодо впровадження нових технологій та залучення інвестицій”, — каже т. в. о. генерального директора “Укргазвидобування” Олег Толмачев.

Зараз фахівці “Львівгазвидобування” працюють над розширенням технологічних можливостей наземної інфраструктури. Це потрібно для збільшення продуктивності свердловини.

“За результатами проведення комплексу геофізичних досліджень у свердловині наші фахівці визначили низку продуктивних горизонтів, які розширюють перспективи родовища для буріння нових свердловин”, — каже директор з розвідки та розробки “Укргазвидобування” Максим Вітик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, результати випробування дадуть змогу оцінити запаси нового покладу.


Джерело: Суспільне мовлення України