Україна і світ

Диня на зиму: рецепт смачної консервації

Диня – не лише смачний фрукт, а й чудовий інгредієнт для зимової заготівлі. Тому сьогодні у нас диня на зиму, апетитна та чудова, за перевіреним часом рецептом.

Консервована диня на зиму може стати справжньою знахідкою для тих, хто любить екзотичні смаки. Шматочки дині, які нагадують кубики ананаса, збережуть у собі аромат і смак сонячного літа.

Як приготувати диню на зиму та чому варто додавати лимонну кислоту – читайте в матеріалі.

Зараз дивляться

Диня багата на вітаміни А, С, групи В, а також містить магній, залізо та калій. Консервування дозволяє зберегти більшість корисних речовин, які стануть в пригоді взимку.

Диня на зиму: рецепт

Досвідчені господині говорять, що лимона кислота виступає в ролі ефективного консерванту. Тому не варто її заміняти соком лимона чи іншим підкислювачем.

Інгредієнти:

  • диня (почищена та нарізана кубиками) – 2,5 кг
  • вода – 1 л
  • цукор – 400 г
  • лимонна кислота – 1 ч. л.

Для консервації найкраще підходять сорти з щільною м’якоттю. Вони зберігають форму та текстуру після теплової обробки.

Консервована диня на зиму покроково:

  1. Стерилізуємо помиті банки будь-яким зручним способом: у духовці, на пару або в мікрохвильовці.
  2. Для сиропу воду доводимо до кипіння з цукром. Всипаємо лимонну кислоту та варимо 1 хвилину. Щоб надати заготівлі особливого аромату, можна додати трохи ваніліну або кориці. Ці спеції підкреслять солодкість дині.
  3. У банки викладаємо нарізану кубиками диню і відразу заливаємо гарячим сиропом.
  4. Банки з динею на зиму стерилізуємо у киплячій воді протягом 10-15 хвилин.
  5. Потім їх відразу закатуємо, перевертаємо та укутуємо для зберігання тепла. Залишаємо на добу для охолодження.

Диня на зиму чудово зберігається в коморі. Термін зберігання – до року.

Консервовану диню можна подавати як самостійний десерт або додавати до фруктових салатів. Шматочки дині чудово підійдуть як начинка для пирогів. Додавши кілька шматочків консервованої дині до коктейлів або чаю, ви отримаєте освіжаючий напій з легким ароматом літа.

Як приготувати диню на зиму ми вже знаємо. А нижче переходьте за посиланням, щоб знайти чудовий рецепт кабачків, як ананаси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 16:46:07