Україна і світ

Демобілізація в Україні – у Раді готують законопроект

18 червня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки провів засідання щодо підготовки законопроєкту про демобілізацію.

Для цього участь у засіданні взяли представники Міноборони та Генштабу ЗСУ.

Враховуючи, що демобілізація – похідна від мобілізації, то спочатку члени зборів заслухали доповідь про темпи та результати дії закону про мобілізацію, який набув чинності 18 травня.

Зараз дивляться

Демобілізація в Україні – від чого залежить

У Генштабі зазначають, що закон 10449 вкрай позитивно позначився на процесах мобілізації до лав ЗСУ.

Незабаром це дозволить досягти такої укомплектованості українських бригад та підрозділів, що дозволить розробити стійкі механізми ротації, а в наступній перспективі – і демобілізації.

В результаті глава комітету Олександр Завітневич доручив подати законопроєкт про демобілізацію не пізніше жовтня поточного року.

Мобілізація в Україні 2024 – які проблеми

Члени Комітету Верховної Ради порушили й проблеми, пов’язані з мобілізацією:

  • бронювання, зокрема працівників підприємств оборонно-промислового комплексу. Інженери, технологи, конструктори, які мають унікальні знання та досвід, проте процеси бронювання затримуються, а отже держава втрачає фахівців.Комітет готує законодавчі зміни до вирішення цього питання.
  • робота ТЦК, зокрема, резонансні затримання військовозобов’язаних, яких буквально заштовхують у мікроавтобуси. Комітет готує відповідні листи до ДБР, оскільки такі підходи до мобілізації неприпустимі.
Джерело: Верховна Рада
Верховна Рада, Мобілізація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-18 21:06:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин