Львівський портал

Дефіцит в енергосистемі може зберігатися до двох років, – експерт

Дефіцит потужності в енергосистемі, спричинений останньою серією масованих російських атак, буде зберігатись упродовж двох років. Таку оцінку висловив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, повідомляє Укрінформ.

«В цілому мій прогноз – ми будемо жити з дефіцитом електроенергії наступні два роки. І це буде просто нормальним станом для української енергосистеми», – сказав Харченко.

За оцінкою експерта, високовольтні мережі передачі електроенергії зараз перебувають у значно кращому стані, ніж електростанції. Тому довготермінових загроз від мереж значно менше, ніж від виробництва електрики.

При цьому він зазначив, що дефіцит потужності зберігатиметься навіть у тому випадку, якщо енергетики полагодять частину розбитих російськими атаками енергоблоків.

Зазначимо, що після 16:00 16 травня у Львові та області діятимуть погодинні графіки знеструмлення.

Загалом аварійно вимикати світло у всіх областях України почали ввечері 14 травня, причина – брак потужності в енергосистемі. Наразі графіки не є сталими, ситуація змінюється щодня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 13:42:14