Суспільне мовлення

“Це як наш психолог”: у пожежній частині на Львівщині живе кішка Мурка

У пожежній частині села Велике Колодно на Львівщині від початку повномасштабного вторгнення живе кішка Мурка. Рятувальники називають її своїм психологом та антистресом, адже киця усіх знає і приходить після виїздів до своїх надзвичайників.

Кішка Мурка на пожежній машині. Фото: пресслужба ГУ ДСНС Львівщини

Більше про кішку, яка працює у пожежній частині, дізнавалося Суспільне.

Мурка з рятувальником

Мурка з рятувальником Сергієм. Фото: Ольга Іващук/Суспільне Львів

Село Велике Колодно розташоване за 30 кілометрів від Львова. Там у місцевій пожежній частині уже два роки живе кішка Мурка. Вона народилася на початку повномасштабного вторгнення і стала улюбленицею надзвичайників, розповідає рятувальник Сергій Павлусь.

“Ми про неї дбаємо, деколи більше вона про нас дбає. Киця виконує в нас найбільше роботи. Вона між нами одна працює. Вона нас заспокоює після важкої зміни. Деколи під час зміни можемо з нею просто побавитись, щоб просто вбити час. Ну і взагалі це як наш психолог, якого в нас тут немає”, — каже рятувальник.

Кішка Мурка із водієм пожежної машини Василем

Кішка Мурка із водієм пожежної машини Василем. Фото: Ольга Іващук/Суспільне Львів

Сергій Павлусь жартує, що у їхньої Мурки є навіть своє “робоче місце” – у котельні.

“Це її “робочий кабінет”. Мурка цілу зиму в нас тут активно працює. Вона в нас старший кочегар, якщо так сказати. І вона має своє улюблене “робоче місце” – ось на пічці. Там завжди тепленько. Які би морози не були, вона там нас пильнує”, — розповідає Сергій Павлусь.

Кішка у "робочому кабінеті"

Кішка у “робочому кабінеті”. Фото: Ольга Іващук/Суспільне Львів

Пожежна команда у селі велике Колодно складається з дев’ятьох працівників ДСНС. Кішка знає кожного з них, каже водій Василь Квасниця.

“Вона в нас не є кімнатна. Вона собі ходить, гуляє, коли хоче – прийде. Для мене вона дуже добра. Бо я їй — все! В котельні тут прийдемо, сидимо, вона на коліна вискочить, гладжу. Я в принципі котів люблю”, — ділиться водій пожежної машини.

Кішка Мурка з рятувальниками

Кішка Мурка з рятувальниками. Фото: Ольга Іващук/Суспільне Львів

Лагідний характер кішки підтверджує і Сергій Павлусь.

“Під кінець робочого дня завжди ластиться до нас. Пропонує послуги “психолога”. Ну і мишки деколи лапає і відпускає. Хоча могла би просто лапати і не відпускати”, — додає рятувальник.

Киця Мурка

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Киця Мурка. Фото: Ольга Іващук/Суспільне Львів


Джерело: Суспільне мовлення України