Суспільне мовлення

Будівництво євроколії від польського кордону до Львова планують розпочати цьогоріч

Будівництво ділянки євроколії “Мостиська-Скнилів” від кордону з Польщею до Львова планують розпочати у 2024 році. Колію будуть використовувати для вантажних та пасажирських перевезень між Україною та країнами ЄС.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький з посиланням на міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова.

“Це вкрай важливий проєкт, який дозволить забезпечити ефективне міжнародне залізничне сполучення між Польщею, країнами Євросоюзу та Україною. Станція “Скнилів” стане міжнародним залізничним хабом. Для розбудови хабу обрали саме її, щоб уникнути перевантаження станції “Львів”, через яку прямують більшість внутрішньодержавних поїздів”, — каже Максим Козицький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, для цього на ділянці від Мостиськ до Скнилова необхідно реконструювати 72,9 км колії 1520 мм на колію шириною 1435 мм. Очільник ОВА зазначає, що модернізувати дільницю від станції Мостиська до Скнилова допоможе Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Наразі, каже Максим Козицький, на цю ділянку вже є техніко-економічне обґрунтування та проєктно-кошторисна документація. Паралельно триває обговорення з інвесторами щодо наступних етапів реалізації проєкту.


Джерело: Суспільне мовлення України