Україна і світ

Бої в Україні – ситуація на фронті на 1 червня 2024

Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація на передовій залишається дуже складною. Кількість бойових зіткнень на всій лінії фронту від початку доби зросла до 73. Найбільше боїв відбулося на Покровському напрямку Донецької області.

Ситуація на фронті зараз

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, протягом дня російські війська намагаються протиснути українську оборону на Сіверському та Курахівському напрямках.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до чотирьох. Українські воїни успішно відбили дві атаки, ще дві тривають поблизу Дружелюбівки.

Зараз дивляться

На Сіверському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до 10. Одну атаку українські захисники відбили, дев’ять ще тривають. Ситуація контрольована, переконують в Генеральному штабі ЗСУ.

На Краматорському напрямку російські війська атакували за підтримки авіації. Чотири штурмові дії російських військ відбили підрозділи Сил оборони України.

За даними Генштабу ЗСУ, залишається напруженою ситуація на Покровському напрямку. З початку доби тут зафіксовано вже 23 бойових зіткнення. Ворог намагається протиснути оборону ЗСУ за підтримки авіації. Проте українські воїни вже відбили 14 атак, а дев’ять ще тривають.

На Курахівському напрямку загальна кількість атак зросла до 19. Сили оборони України успішно відбили 13 штурмових дій військ РФ. Ще шість боїв тривають поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Водяного, де ворог застосовує авіацію.

На Времівському напрямку українські воїни відбили чотири атаки російських окупантів, зазначили в Генштабі ЗСУ.

Водночас на Придніпровському напрямку, в районі Кринок, з початку доби відбулося три бойові зіткнення. Там російські окупанти застосовували авіацію.

У Генштабі ЗСУ наголошують, що підрозділи Сил оборони мужньо стримують спроби просування армії РФ у глибину території України, завдають окупантам вогневого ураження та виснажують на всій лінії фронту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-01 23:11:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин