Україна і світ

Бої у Курській області, Росія вдарила по Харкову, Гарріс обрала Волза:

Фото: Факти ICTV

Держава-терорист РФ завдала удару по Харкову, в результаті чого є загиблий та понад 10 постраждалих.

Паралельно із цим невідомо сили прорвали кордон у Курській області РФ, в результаті чого активізувалась російська авіація на Сумщині.

Що відбулося в Україні та світі за добу 6 серпня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Зараз дивляться

Прорив кордону у Курській області РФ

Влада Курської області РФ заявило, що зранку 6 серпня українські війська нібито прорвались на територію Курської області, але згодом в Міноборони РФ заявили, що начебто “українські диверсанти” “відступили на свою територію”. Пізніше російська влада прибрала інформацію про “відступ” нібито сил України.

Паралельно із цим з’явилась інформацію про бої та вибухи на Курщині та Сумщині. В Сумській ОВА згодом відзвітували про збиття над областю, зокрема, гелікоптера та балістичної ракети РФ.

У Головному управлінні розвідки України кажуть, що до прориву в Курській області не залучались бійці Російського добровольчого корпусу (РДК).

Як змінилась ситуація станом на вечір та що відомо про бої на Курщині – читайте на Фактах ICTV.

Атака РФ по Харкову

Зранку 6 серпня у Харкові пролунали вибухи. За попередніми даними, окупанти вгатили по Шевченківському району міста ракетою Іскандер.

Удар прийшовся по щільній забудові в центрі міста, де, зокрема, розташована поліклініка, вищі навчальні заклади та житлові будинки.

Станом на вечір вівторка відомо про 12 постраждалих та одну загиблу людину.

Зеленський провів Ставку: питання дронів і ракет

Президент Володимир Зеленський провів 6 серпня Ставку, після якої заявив, що протягом липня українські війська застосували більше ударних безпілотників, ніж російські окупанти.

За його словами, на Ставці доповідав головком ЗСУ Олександр Сирський, який нині перебуває безпосередньо на передовій.

– І найбільш жорсткі (бої, – Ред.) – Покровський, Торецький, а також Харківщина та всі інші напрямки боїв – жодного не залишаємо без уваги. Робимо максимум, щоб підтримати наші підрозділи та щоб знищувати окупанта. Дякую кожній нашій бойовій бригаді, усім солдатам та командирам, які всіма силами знищують ворога та, зокрема, влучно застосовують наші можливості щодо дронів, – сказав він.

Зеленський зазначив, що ЗСУ переважають російського ворога у застосуванні безпілотників.

– Від FPV та до всіх інших, включно з нашими далекобійними дронами, які вже впливають на війну стратегічно. Впливають в інтересах України, – підкреслив президент.

Також глава держави розповів про питання фінансування виробництва дронів та ракет. Детальніше про це – читайте на Фактах ICTV.

Камала Гарріс – офіційний кандидат в США від демократів

Віцепрезидентка США Камала Гарріс отримала підтримку 99% делегатів, які проголосували на з’їзді Демократичної партії.

Таким чином, Гарріс стала першою темношкірою жінкою-кандидаткою у президенти від демократів. Крім того, вона має шанс стати першою жінкою, яка очолить США.

Зазначається, що висунення Гарріс мають формально підтвердити на з’їзді, який відбудеться 19 серпня в Чикаго. Тоді ж також мають затвердити результати поіменного голосування.

Після цього Камала Гарріс та її кандидат у віцепрезиденти, якого згодом представлять, приймуть свої номінації від партії.

Як правило, кандидати висуваються під час особистого поіменного голосування, яке проводиться на з’їзді. Однак цього року партія провела дострокове незвичайне онлайн-голосування, щоби переконатися, що держава встановила крайні терміни для друку бюлетенів.

Крім того, Камала Гарріс обрала своїм кандидатом у віцепрезиденти США губернатора штату Міннесота – Тіма Волза. 

Що відомо про Волза, якою є його біографія та що Тім Волз казав про Україну – читайте на Фактах ICTV.

Звільнення судді Тандира

Вища рада правосуддя звільнила суддю Макарівського районного суду Олексія Тандира, який торік вчинив смертельну ДТП на блокпості в Києві, йдеться у повідомленні пресслужби Вищої ради правосуддя.

Так, 6 серпня 2024 року ВРП ухвалила рішення про звільнення судді Макарівського районного суду Київської області Тандира Олексія Віталійовича на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Нагадаємо, що 27 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Олексія Тандира, а 2 червня того ж року тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя на час досудового розслідування – до 25 липня 2023 року.

Строк досудового розслідування було продовжено до 26 серпня 2023 року. Тепер же суддю Тандира звільнили.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-06 23:26:11