Україна і світ

Без змін та провокацій: Держприкордонслужба щодо ситуації на кордоні з Білоруссю

Станом на 22 серпня на українському кордоні з Білоруссю ситуація залишається незмінною, підвищеної присутності військової техніки, особового складу чи провокацій не зафіксовано.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко.

Україна Білорусь – ситуація на кордоні

10 серпня білоруські ЗМІ опублікували інформацію про наміри так званого президента Олександра Лукашенка перекинути до кордонів з Україною важку бойову техніку та армійський склад.

Зараз дивляться

З того часу українські прикордонники ретельно стежать за цим напрямом, фіксуючи та відмічаючи будь-які зміни у бік погроз, озвучених ще одним сусіднім диктатором.

— Ситуація на кордоні з Республікою Білорусь без змін. Ситуація постійно контролюється всіма складовими Сил оборони нашої країни.

Якихось нестандартних ситуацій чи провокативних дій за останній період ми не відзначали, – наголошує Демченко.

Спікер ДПСУ додав, що поки що офіційний Мінськ перебуває під впливом Кремля Україна змушена вважати напрямок з Білоруссю ризикованим, тому йому й надалі приділятиметься пильна увага наших силовиків.

— Наші сили готові реагувати на зміну ситуації. По лінії кордону ми проводимо фортифікаційні роботи, щоб дати за потреби відсіч ворогові, – зазначив Демченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ГУР

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-22 18:20:31