Україна і світ

Бенксі намалював двох слонів у Лондоні

Таємничий митець стритарту Бенксі представив другу роботу з зображенням тварин за останні 24 години. Новий стінопис – це два слони, що тягнуться одне до одного. Вони намальовані на заблокованих вікнах будинку в Челсі – районі у південно-західній частині Лондона.

Два слони від Бенксі

Художник вже традицій підтвердив авторство малюнку через свій Instagram. Ця робота заявилася на другий день після появи зображення кози біля мосту К’ю в Річмонді-на-Темзі.

  • Пройти повз, проігнорувавши слона в кімнаті… Ідеальна репрезентація Великої Британії зараз.
  • Відсутність контакту між батьками та дітьми (батьки – з бивнями). Для мене це уособлює родину, де всі тримають дистанцію, що суперечить самій природі слонів як дуже сімейних і пов’язаних між собою істот.
  • Слон у кімнаті – це те, що нам потрібно більше спілкування, більше любові та фокусування на нашій схожості, а не на тому, що нас роз’єднує! – пишуть під постом фоловери.

Сам Бенксі не залишив жодних коментарів до своїх останніх постів у соцмережах, що викликало численні обговорення серед шанувальників та критиків.

Зараз дивляться

Люди намагаються розгадати символізм робіт, висуваючи версії від загрози вимирання тварин до теми відсутності приватності. Адже коза на малюнку стоїть на краю прірви, а на неї спрямована камера відеоспостереження.

Громадська позиція Бенксі

Обидва стінописи у Лондоні є продовженням суспільних акцій художника. У червні на фестивалі Гластонбері він запустив у натовп гумовий човен для мігрантів.

Цей крок викликав різку критику з боку ексміністра внутрішніх справ Джеймса Клеверлі, який назвав це “огидною тривіалізацією” проблеми нелегальних переправ на човнах. Нагадаємо, що термін тривіалізація означає концентрацію на дрібницях з метою применшення значення загальної проблеми. Бенксі відповів, що реакція міністра була “трохи перебільшеною”.

У березні цього року Бенксі створив малюнок, який вже за два дні зіпсували вандали. Він вписав його в міський пейзаж біля дерева зі спиляними гілками. На стіні позаду нього митець розпилив зелену фарбу, що створювала ефект листя. Цікаво, що вуличні знаки Іслінгтонської ради у цьому районі були того ж кольору.

Роботи Бенксі, які часто містять політичні та соціальні коментарі, з’являються в публічних місцях по всьому світу. Особистість автора залишається невідомою, що додає загадковості його мистецтву.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 11:10:04