Україна і світ

Axios: США готуються до нападу Ірану на Ізраїль у найближчі дні

У Білому домі вважають, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство політичного лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії у Тегерані. Американські сили в регіоні готуються.

Про це пише видання Axios із посиланням на трьох американських чиновників.

Якою може бути відповідь за вбивство Ганії

Верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї та інші вищі іранські політичні та військові чиновники заявили, що Іран помститься за вбивство Ганії.

Зараз дивляться

На думку чиновників, відповідь Ірану здійснюватиметься за тією самою схемою, що й напад на Ізраїль 13 квітня, але потенційно буде масштабнішою, і також може бути залучена ліванська Хезболла.

Лідер Хезболли Хасан Насралла також заприсягся відповісти Ізраїлю за авіаудар по Бейруту у вівторок, 30 липня, внаслідок якого загинув його головний військовий радник.

Адміністрація Байдена побоюється, що цього разу для захисту Ізраїлю буде складніше мобілізувати коаліцію країн, яка захистила Ізраїль від попереднього іранського нападу, через зростання антиізраїльських настроїв у регіоні.

У квітні Іран завдав удару по Ізраїлю після того, як ізраїльтяни вдарили по іранському об’єкту в Дамаску, внаслідок якого загинув високопоставлений іранський генерал.

Кілька арабських країн, включно з Йорданією і Саудівською Аравією, або допомагали збивати іранські та хуситські безпілотники, або дозволяли США та Ізраїлю використовувати свій повітряний простір для перехоплення цілей.

Два американські чиновники сказали, що іранцям може знадобитися кілька днів, щоб скоординувати і підготувати напад на Ізраїль.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 09:17:06