Україна і світ

Армія РФ зіткнулася з кадровим недобором: Буданов пояснив, чи реально вийти на кордони 1991 року

В останні місяці російські війська вперше зіткнулися з кадровим недобором, тому ворог постійно підвищує рівень одноразової грошової виплати за підписання контракту.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України під час закритої зустрічі з випускниками Київської школи економіки, повідомляє видання Forbes.

Кадровий недобір в армії РФ

– Подумайте, чому ворог постійно підвищує рівень одноразової грошової виплати за підписання контракту. Суми дійшли, залежно від регіону, вже до 2 млн російських рублів. Це величезні гроші для Росії, – звернув увагу глава ГУР.

Відповідь очевидна – потік добровольців катастрофічно зменшується, стверджує Кирило Буданов. У Росії є план з мобілізації, згідно з яким зафіксовано майже 10% кадрового недобору, наголосив він.

Зараз дивляться

За словами начальника української воєнної розвідки, зараз Міністерство оборони Росії намагається виправити становище.

Ворог розуміє, що якщо продовжиться затяжна війна, то не пізніше ніж влітку 2025 року зіткнеться з дилемою – все зупинити або оголосити повторну масштабну мобілізацію, наголосив він.

На його думку, Росія тягнутиме до останнього, тому що масштабна мобілізація може серйозно похитнути політичну ситуацію.

– Я порівняв би війну з футбольним матчем, що йде 70-та хвилина з 90-ї, під осінь 2023 року. Проблема в тому, що є два види обчислення часу. Звичайний: години, секунди, та подієвий. Якщо говорити в подієвому контексті, ми недалеко відійшли від 70-ї хвилини, – вважає він.

Водночас Кирило Буданов пояснив, чи вважає реальним повернення кордонів 1991 року дипломатичним шляхом.

– На мою думку, розвʼязання питання війни відбуватиметься комбінованим шляхом. Комбінація військової сили, тиску відкритої, найголовніше – прихованої дипломатії, а також деяких інших факторів, – наголосив глава ГУР.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-07 14:06:05