Хот-дог: рецепт класичний та у духовці
Хот-дог – це класика фастфуду, яку обожнюють по всьому світу. Історія цього смачного бутерброда почалася давно, і зараз він став справжнім символом вуличної їжі.
У кожній країні його можна зустріти під різними назвами, але суть одна – гаряча ковбаска в булочці, доповнена смачними інгредієнтами.
Чи не хочете спробувати приготувати класичний хот-дог чи навіть запекти його в духовці? Детальніше – в матеріалі.
Хочете знати, що кладуть у хот-дог? Найчастіше це пшенична булочка, ковбаски франкфуртер чи віденські, а також класичні соуси: кетчуп, майонез і гірчиця. Але в різних регіонах світу до складу можуть входити різні додатки, наприклад дрібно нарізана цибуля, мариновані огірки, помідори, морква по-корейськи чи навіть спеції.
Хот-дог: рецепт класичний
Що ж робить класичний хот-дог таким популярним? Все дуже просто: булочка, сосиска та соуси – ось і всі основні інгредієнти. Але кожен додатковий елемент робить його особливим, тому варіацій цієї страви безліч.
Інгредієнти:
- пшенична булочка (можна використовувати різні варіанти, наприклад із житнього або цільнозернового борошна)
- сосиски (франкфуртські чи віденські)
- кетчуп
- майонез
- гірчиця
Приготування:
- Розріжте булочки для хот-догів по середині, не розрізаючи до кінця, щоб вони залишалися цілими.
- Обсмажте ковбаски на сковороді чи грилі до приємної скоринки.
- Візьміть булочку, змастіть її кетчупом, майонезом та гірчицею.
- Викладіть у булочку обсмажену ковбаску і класичний хот-дог готовий! Подавайте його з картоплею-фрі або овочевим салатом.
За бажанням у хот-дог можна додати нарізану цибулю, мариновані огірки чи зелену цибулю.
Як зробити хот-дог у духовці
Якщо ви хочете приготувати щось особливе, то приготуйте хот-дог у духовці. Це смачно, зручно і оригінально. У нашому рецепті для духовки ми додали смажену з помідорами цибулю та гірчицю, а також прикрасили готову страву зеленню. Все готується швидко, а результат приємно здивує!
Інгредієнти:
- булочки для хот-догів
- морква по-корейськи
- сосиски
- мариновані огірки
- твердий сир
- гірчиця
- кетчуп
- майонез
- зелень
Приготування:
- На кожній сосисці зробіть неглибокі надрізи по діагоналі та обсмажте їх на сковороді.
- Для соусу змішайте майонез, кетчуп і французьку гірчицю.
- Розріжте булочки для хот-догів, але не до кінця. Змастіть кожну соусом.
- Всередину покладіть моркву по-корейськи, сосиску та тонко нарізані мариновані огірки.
- Щедро посипте тертим сиром і запікайте у духовці за 180 градусів близько 10 хвилин.
Готові хот-доги прикрасьте гірчицею та дрібно нарізаною зеленню. Смачного!
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-03 17:33:00