Україна і світ

Зеленський підписав закон щодо служби іноземців у ЗСУ за контрактом

Фото: Офіс президента

Закон  №12023 про внесення змін до деяких законів щодо порядку проходження військової служби за контрактом іноземцями та особами без громадянства у ЗСУ, Державній спеціальній службі транспорту та Нацгвардії підписав президент України Володимир Зеленський..

Відповідна інформація міститься на сайті Верховної Ради.

Закон дозволяє іноземцям служити в ЗСУ

Відповідний документ дає змогу залучати іноземців на військову службу за контрактом не лише як солдатів та сержантів, а й як офіцерів.

Зміни до закону Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства встановлюють, що в’їзд в Україну та виїзд з неї іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу до ЗСУ, Державної спеціальної служби транспорту та Національної гвардії України, здійснюється за паспортним документом та військово-обліковим документом (службовим посвідченням), форму, порядок оформлення (створення) та видачу яких визначає Міноборони та Міністерство внутрішніх справ України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 10 жовтня Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт, який дозволяє іноземцям та особам без громадянства укладати контракти для проходження служби в Збройних силах України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-26 18:50:47