Україна і світ

Участь солдатів КНДР у війні проти України матиме вплив на союзників США – Пентагон

Фото: Getty Images

Участь солдатів КНДР на боці Росії у війні проти України матиме вплив на союзників Сполучених Штатів як в Європі, так і в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Про це заявила заступниця речника Пентагона Сабріна Сінгх.

Реакція Пентагону на участь солдатів КНДР у війні проти України

– Звичайно, це має вплив на наших союзників, чи то в Європі, чи в Індо-Тихоокеанському регіоні, зокрема на Республіку Корея. Якщо солдати КНДР вступлять в бій, то вони стануть спільними воюючими сторонами з Росією. І це дуже серйозне питання. Серйозно ще й тому, що це підкреслює відчай Росії, – сказала вона на брифінгу.

Водночас у Пентагоні відмовились коментувати, чи вдадуться США до прямих військових дій, якщо північнокорейські війська вступлять у війну в Україні.

– Я не можу йти шляхом гіпотез, тому що наразі, що саме війська КНДР роблять у Росії, ще слід з’ясувати. Але я знову думаю, це підкреслює, що Путін справді не зміг досягти своїх стратегічних цілей, – додала Сінгх.

Перші підрозділи солдатів КНДР вже на фронті

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Російська Федерація перекинула перші підрозділи військових із Північної Кореї в зону бойових дій.

Як повідомили в ГУР, 23 жовтня 2024 року появу північнокорейських солдатів зафіксовано в Курській області Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За оцінками української розвідки, кількість перекинутих військових із КНДР зараз становить близько 12 тис. осіб. Серед них ― 500 офіцерів, зокрема 3 пхеньянські генерали.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-25 11:04:56