Україна і світ

Ашан наважилася піти з Росії: компанія знайшла двох потенційних покупців

Фото: Depositphotos

Після понад двох з половиною років великої війни Росії проти України, французький ритейлер Ашан вирішив продати свою дочірню компанію у РФ. Хоча раніше родина Мюльє, яка володіє компанією, відмовлялася виходити з країни-агресорки.

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro.

Ашан вийде з Росії

Протягом 20 років французька родина робила ставку саме на Росію, адже там мережа супермаркетів приносила компанії до 10% загального прибутку.

Після початку повномасштабної війни в Україні французька бізнес-імперія залишилася в Росії. Власники компанії пояснили це тим, що не хочуть карати мирне населення та своїх працівників.

Ба більше, у 2023 році журналісти оприлюднили розслідування, в якому йдеться про те, що Ашан постачав товари російській армії на території тимчасово окупованих областей України. До того ж компанія допомагала росіянам мобілізувати своїх працівників.

Проте подальша діяльність на російському ринку, з огляду на санкції ЄС, стає неможливою. Тому Ашан вийде з Росії.

За інформацією видання, є два потенційних покупців, які можуть стати новими власниками 230 магазинів у РФ.

– На відміну від інших європейських дистриб’юторів, які є менш обережними, Ашан суворо дотримується санкцій, накладених на Росію. Він не інвестує і не залучає жодної копійки, – сказав представник компанії.

Зараз перед французьким ритейлером постало завдання уникнути ситуації, яка спіткала такі компанії, як Danone і Carlsberg. Їхні російські активи були націоналізовані через відсутність схвалення потенційних покупців з боку російської влади.

Нагадаємо, що минулого року повідомлялося про наміри французької компанії розширити свою присутність у Росії. Тоді планувалося назвати магазини Мій Ашан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додамо, що 23 лютого 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло французьку компанію Auchan Holding у перелік міжнародних спонсорів війни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 18:31:56