Україна і світ

Бої за Селидове: Ворог штурмує Селидове і намагається зайти зі східних околиць: ЗСУ тримають оборону

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти намагаються активно штурмувати Покровський напрямок й частіше атакувати Селидове Донецької області. 

Про це інформують у Нацгвардії України та Генштабі ЗСУ.

Росіяни атакують Селидове: яка ситуація

За даними НГУ російська піхота намагається пробиратися в Селидове зі східних околиць. Однак українські військові тримають оборону, вибивають їх, і не дають окупантам закріплюватись та встановлювати спостережні чи вогневі позиції.

Протягом минулої доби російські армійці 19 разів атакували Селидове. Для цих атак ворог застосував велику кількість піхоти.  

Водночас українським гвардійцям вдалося знищити 118 росіян, відбиваючи ворожі атаки (52 з них – безповоротні втрати РФ, решта – санітарні).

У Нацгвардії повідомляють, що також росіяни активно застосовують для атак по Селидовому авіацію. Зокрема, околиці міста постійно зазнають артобстрілів. 

За даними Генштабу ЗСУ, загалом на Покровському напрямку 23 жовтня наші воїни зупинили 38 штурмових і наступальних дій росіян в районах населених пунктів Селидового, Новоторецька, Лисівки, Сухої Балки, Променя, Сухого Яру, Крутого Яру, Миролюбівки, Красного Яру та Михайлівки.

Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селидового. Ворог активно залучав для ударів на напрямку бомбардувальну та штурмову авіацію.

Підрозділи Нацгвардії за минулу добу по лінії фронту знищили: один танк, 5 одиниць бронетехніки, 9 автівок, 2 склади БК та одну станцію РЕБ ворога.

Фото: ISW

Повномасштабна війна в Україні триває вже 974-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні можна стежити за ситуацією в містах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 11:59:23