Україна і світ

Як варити гарбузову кашу з рисом та без нього: два легкі рецепти


Осінь – це час гарбуза, і що може бути кращим за ароматну гарбузову кашу на сніданок чи вечерю? Гарбузова каша не тільки корисна, але й надзвичайно смачна, а ще її можна готувати з різними крупами або без них.

Отже, як варити гарбузову кашу за смачними рецептами – читайте в матеріалі.

Як варити гарбузову кашу з рисом на молоці

Цей рецепт підійде для любителів ситніших сніданків. Рис робить страву більш поживною і ніжною.

Інгредієнти:

  • гарбуз (почищений та нарізаний кубиками) – 600 г
  • вода – 150 мл
  • молоко – 600 мл
  • рис – 100 г
  • вершкове масло – 80 г
  • цукор – 120 г
  • сіль – за вашого смаку

Для любителів пшона – замість рису можна використовувати цю крупу. Пшоно надає каші особливого аромату і зробить страву ще поживнішою.

Приготування:

  1. Шматочки гарбуза викласти в каструлю, залити водою і варити на середньому вогні 10 хвилин.
  2. Потім влити молоко, довести до кипіння і всипати гарно промитий рис. Важливо: не перемішувати!
  3. Додай цукор і сіль, накрий каструлю кришкою і вари на слабкому вогні, після закипання, ще 30 хвилин.
  4. Додати вершкове масло та злегка перемішати.

Гарбузова каша: рецепт

Гарбузова каша: рецепт

Цей варіант особливо підійде для тих, хто любить ніжну текстуру гарбуза без зайвих домішок. Каша виходить насиченою, солодкою і надзвичайно ароматною.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 700 г
  • молоко – 200 мл
  • вода – 100 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • кориця – за смаку
  • сіль – дрібка

Обирай гарбуз із солодкою, яскраво-помаранчевою м’якоттю – каша вийде божественна.

Приготування:

  1. Гарбуз чистимо від шкірки та видаляємо насіння. Нарізаємо кубиками.
  2. Викладаємо шматочки гарбуза у вогнетривку каструлю, заливаємо водою та варимо близько 20 хвилин до м’якості.
  3. Воду зливаємо, а м’якоть перебиваємо блендером. Але можна залишити й шматочками – на ваш смак.
  4. Додаємо до гарбузового пюре молоко, дрібку солі, цукор, корицю та вливаємо молоко.
  5. Доводимо гарбузову кашу до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
  6. У страву додаємо шматочок вершкового масла і подаємо до столу.

Якщо хочете спробувати дієтичний варіант, використовуй тільки воду або нежирне молоко. Тоді каша буде легшою, але все одно смачною.

Дієтичний варіант гарбузової каші: заміни молоко водою чи рослинним молоком, щоб отримати легку, пісну страву.

Гарбузова каша в мультиварці: просто викладаємо у чашу мультиварки усі інгредієнти, встановлюємо режим Каша і готуємо до готовності. Мінімум зусиль, максимум результату.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 11:32:18