Україна і світ

Українські газівники готуються до непростої зими

Фото: Pixabay

В Україні енергетична та газорозподільна інфраструктура зазнають регулярних обстрілів, тому триває підготовка до непростої зими. Українським газівникам вдається швидко відновлювати пошкоджені газогони та мережі.

Найбільше аварійні бригади працюють у прифронтових регіонах. Зокрема, у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській і Сумській областях.

Чи вистачить українцям газу взимку

Водночас газ залишається єдиним стабільним і гарантованим джерелом енергії для більшості українців, заявив глава правління та CEO НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов.

– Цієї зими українці будуть з газом. У прифронтових регіонах газорозподільні мережі регулярно пошкоджують. Але тривалих відключень газу вдається уникати, – наголосив очільник правління Групи Нафтогаз.

Олексій Чернишов зазначив, що природний газ залишається єдиним гарантованим джерелом енергії, попри повномасштабну війну, завдяки героїчній роботі українських фахівців.

За його словами, Нафтогаз накопичив достатній рівень аварійних запасів, тому в разі обстрілів мереж буде можливість їх замінити чи відремонтувати.

– Газівники працюють цілодобово, щоб газопостачання було безперебійним. Ми вдячні їм за самовіддану роботу, – сказав глава правління Нафтогаз України.

Чи зміняться ціни на газ

Водночас Олексій Чернишов подякував українцям за вчасно сплачене комірне, адже вартість газу та тарифи на його доставку залишаються незмінними.

У компанії Нафтогаз нагадують, що важливо сплачувати за спожитий газ до 25 числа наступного місяця, а за розподіл (доставку) – до 20 числа поточного місяця.

Також необхідно вчасно передавати показання лічильника, щоб платіжки за ці послуги нараховували з актуальними об’ємами споживання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це потрібно робити на початку кожного місяця (з 1 до 5 чисел) зручним способом: через особистий кабінет, чат-бот, SMS-повідомлення або телефон.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 11:06:03