Україна і світ

Народився у сорочці: у Львові врятували 17-річного сироту після ДТП


Львівські нейрохірурги Дитячої Лікарні Святого Миколая успішно прооперували 17-річного Тараса, який отримав важкі травми внаслідок ДТП.

Потрапив у ДТП

17-річний учень ліцею цього літа пережив справжню драму. Тарас втратив контроль над своїм байком і злетів з дороги.

Наслідки були жахливими – переломи хребта, ребер, черепно-мозкова травма і ще купа травм. Через защемлення спинномозкового каналу хлопець взагалі не відчував свої ноги.

Єдиним шансом на порятунок була операція з встановлення спеціальної конструкції та набір імплантів для стабілізації хребта.

Але усе це потребувало 100 тис. грн – суми, непосильної для сироти, якого після смерті батьків виховує тітка, що має ще трьох власних дітей.

Але допомогу надали доброчинці. Завдяки збору, організованому фондом Запорука, необхідну суму вдалося зібрати.

Поставили на ноги після аварії

Операція тривала чотири години і була успішною. Нейрохірурги Лікарні Святого Миколая змогли замінити зламаний хребець та звільнити спинний мозок.

Вже наступного дня Тарас почав займатися фізичною терапією, зробив перші самостійні кроки, а на пяту добу виписався зі стаціонару.

Після відновлення Тарас мріє знову грати у футбол і кататися на велосипеді.

— Хлопець народився у сорочці. Завдяки швидкій реакції благодійників, ми змогли поставити Тараса на ноги, — зазначив нейрохірург Тарас Микитин.

Потреби лікарні

Однак це було б неможливо і без сучасного обладнання.

Адже для порятунку дітей з нейротравмами, гідроцефалією, пухлинами головного мозку, нейрохірурги чи не щодня використовують спеціальний апарат — нейроендоскоп.

Наявний вже майже вичерпав свій ресурс. Щоб отримати новий, лікарня за підтримки платформи dobro.ua відкрила збір на нейроендоскоп.

Профінансувати цю потребу зможе кожний, адже допоможуть навіть невеликі пожертви.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фотоПерше медоб’єднання Львова

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 11:59:33