Україна і світ

Дуже тривожний розвиток подій: Білий Дім зробить заяву щодо військ КНДР в Україні

Фото: Getty Images

Імовірна участь північнокорейської армії у війні проти України – вкрай небезпечний та тривожний сценарій розвитку подій.

Про це заявив радник Білого дому США з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі.

Війська КНДР в Україні – позиція Білого дому

Поки Вашингтон продовжує вивчати звіти та дані розвідок держав-союзників на цю тему, у самому Білому домі немає підтвердження, що Пхеньян все ж таки піддався вмовлянням Москви.

— Я думаю, що найближчими днями ми плануємо викласти те, що бачимо з цього приводу і розповісти більше про консультації, які ми проводимо з партнерами.

Якщо це правда, що солдати КНДР їдуть туди, щоб приєднатися до війни проти України, це, безумовно, означатиме небезпечний та дуже тривожний розвиток подій, – зазначив Кірбі.

Він також зауважив, що подібний крок свідчить про відчайдушне становище диктатора Володимира Путіна: лідер РФ настільки ізольований від цивілізації та зазнає таких втрат на полі бою, що змушений звертатися до Північної Кореї за допомогою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Що це говорить про ізоляцію Росії? Я думаю, все це доводить, що Путін стає все відчайдушнішим і все більш ізольованим на світовій арені, – підсумував представник Білого дому.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-22 01:07:56