Україна і світ

Українські військові просунулися на північ від Суджі РФ – ISW

Фото: Факти ICTV

Збройні сили України нещодавно просунулися на північ від Суджі на тлі боїв на ключовій ділянці фронту в Курській області РФ.   

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

ЗСУ просунулися на північ від Суджі

Зазначається, що геолокаційні кадри, опубліковані 20 жовтня, демонструють, що українські захисники нещодавно просунулися на схід від Черкаського Порічного (на північ від Суджі РФ). 

Водночас російські джерела стверджують, що російські війська атакували на північ від Суджі поблизу Малої Локни і на південний схід від Суджі в районі Плехово. 

Своєю чергою, українські військові атакували на південний схід від Кореневого в районі Кругленького і Леонідова. 

Проте, як зазначили аналітики ISW, прокремлівський російський воєнний блогер заявив, що інформація про захоплення російськими армійцями Плехово є непідтвердженою.  

Повідомляється, що в районі Зеленого Шляху (на південний схід від Коренево) діють підрозділи 155-ї ОМБР РФ, а в Курській області — підрозділи розвідгрупи Алабай. 

Експерти Інституту вивчення війни наголошують, що ані українські, ані російські джерела не повідомляли про наземні атаки в Глушковському районі (на захід від головного українського плацдарму в Курській області РФ) 20 жовтня.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 971-шу добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні можна стежити за ситуацією в містах.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 08:00:27