Україна і світ

Будинок Нетаньягу у Кесарії атакував дрон, запущений з боку Лівану: що відомо

Фото: Getty Images

З боку Лівану запустили безпілотник, який націлили на приватний будинок прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу у приморському місті Кесарія.

Про це повідомляє The Times of Israel, посилаючись на офіс прем’єра Ізраїлю.

Будинок Нетаньягу у Кесарії атакував дрон

Повідомляється, що на момент атаки у будинку не було прем’єра та його дружини, тож ніхто не постраждав.

Офіс Нетаньягу оприлюднив коротку заяву після повідомлення ЦАХАЛ, що “будинок було обстріляно”. Про можливі пошкодження будівлі – не повідомляють.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що цей безпілотник був одним з трьох, запущених з Лівану, два інших були збиті.

Військові заявили, що розслідують інцидент, в якому, ймовірно, сталося кілька збоїв в ізраїльській системі попередження. Адже перед вибухом безпілотника у Кесарії не звучали попереджувальні сирени.

Сирени звучали в Глілоті на північ від Тель-Авіва, де розташована головна розвідувальна база ЦАХАЛу і штаб-квартира Моссаду. Але попередження в додатку ЦАХАЛу або на інших платформах не було.

Як відреагував Нетаньягу

У відеороликах, розміщених на івриті та англійською мовою в соц мережах після атаки на його будинок у Кесарії Нетаньягу заявив, що його “ніщо не зупинить”, і що Ізраїль виграє цю війну.

У відеозверненнях прямо не згадується про атаку безпілотника. На івриті Нетаньягу зазначив, що два дні тому було ліквідовано лідера ХАМАСу Ях’ю Сінвара. Він додав, що Ізраїль перебуває в екзистенціальній війні, і продовжить її до кінця.

— І я хочу сказати ще одне: я пишаюся нашими солдатами, я пишаюся нашими командирами, і я пишаюся вами, громадянами Ізраїлю, – додав він.

В англійській версії Нетаньягу назвав Сінвара “натхненником терористів, чиї головорізи відрубували голови нашим чоловікам, ґвалтували наших жінок і спалювали немовлят живцем”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він наголосив, що його “ми знищили і ми продовжуємо нашу боротьбу з іншими терористичними поплічниками Ірану”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 16:48:37