Україна і світ

Може перенести війну в Азію: глава МЗС Франції про солдатів КНДР в Україні

Фото: Getty Images

Рішення відправити солдатів КНДР на війну до України, яку розпочала Росія, може перенести війну на територію Азії та призвести до нового масштабу ескалації.

Таку думку висловив очільник МЗС Франції Жан-Ноель Барро під час спільної пресконференції у Києві з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою.

Барро про участь солдатів КНДР у війні проти України

— Якщо це правда, а ми дослухаємося до думки українських партнерів, то я думаю, таке рішення мало б серйозні наслідки, оскільки це виведе війну на новий масштаб ескалації. Це несе ризики того, що ця війна перейде на територію Азії, – сказав Барро.

На його думку, інформація щодо участі солдатів із Північної Кореї на боці РФ у війні свідчить про те, що Москва має дедалі більше труднощів у протистоянні з Україною.

Очільник українського МЗС Андрій Сибіга додав, що йдеться про “величезну загрозу подальшої ескалації російської агресії проти України”, а також її масштабування та виходу за теперішні межі й кордони.

Він наголосив, що КНДР відправляє не найманців, а свої військові підрозділи, які воюватимуть на боці армії РФ.

— Це нова реальність, тому ми звертаємося до наших партнерів жорстко реагувати на цей факт і не допустити цього, — сказав Сибіга.

За даними розвідки Республіки Корея, КНДР планує відправити 12 тис. солдатів на війну проти України. Офіційний Суел каже, що їхня передислокація вже почалася. Йдеться про чотири бригади військових, зокрема спецпризначенці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Це ж підтвердив керівник ГУР Міноборони Кирило Буданов. За його даними, на сході РФ вже перебувають близько 11 тис. північнокорейських піхотинців, які проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 15:58:36