Україна і світ

Сенс Плану перемоги: Зеленський пояснив, за яких умов РФ завершить війну в Україні

Фото: Офіс президента

Коли Україна та світ разом реалізують План перемоги, то Російська Федерація не зможе більше продовжувати повномасштабну війну та буде примушена до миру.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час брифінгу з главою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні.

План перемоги – як примусити РФ до закінчення війни в Україні

– Головне – це посилити позицію України та відносини з найближчими партнерами так, щоб ми створили необхідні умови та справедливу атмосферу для чесної дипломатії, – пояснив глава держави.

За його словами, світ бачить, що Росія ігнорує реальну дипломатію та Формулу миру, яку запропонувала Україна, щоб закінчити цю війну справедливо на основі статут ООН.

– Коли та якщо ми реалізуємо план перемоги завдяки співпраці з нашими партнерами, то Росія не зможе більше продовжувати цю війну і буде примушена до миру. Саме в цьому сенс Плану перемоги. Ми хочемо захистити українську незалежність, сім’ї, наших людей і право дітей жити у вільній країні, – наголосив президент.

Володимир Зеленський та Джорджа Мелоні під час зустрічі приділили особливу увагу економічному пункту Плану перемоги України.

За словами президента, йдеться про спеціальні економічні можливості в Україні та критичні ресурси, які точно не мають опинитися під контролем Російської Федерації.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Європа та вільний світ мають отримати більшу економічну силу завдяки нашій співпраці. Я представив План перемоги Італії, Франції, Британії, Україну почули. Завтра – Німеччина. Дуже важливо, щоб ми разом та всі партнери працювали заради справедливого миру, – резюмував президент.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-11 00:40:14