Україна і світ

CAS скоротив дискваліфікацію Поля Погба: коли футболіст знову зможе грати

Фото: Depositphotos

Спортивний арбітражний суд (CAS) скоротив дискваліфікацію французького футболіста туринського Ювентуса Поля Погба з чотирьох років до 18 місяців.

У рішенні CAS йдеться, що це термін бану Погба скоротили після того, як експерти підтвердили, що француз ненавмисно прийняв заборонену речовину.

Дискваліфікацію Погба скоротили

Поль Погба здав позитивний тест на тестостерон після перемоги Ювентуса над Удінезе з рахунком 3:0 у межах матчу Серії А 20 серпня 2023 року.

В результаті Національна антидопінгова організація Італії (NADO Italia) тимчасово відсторонила чемпіона світу з футболу у складі збірної Франції. Після рішення Погба заявив, що подасть апеляцію до CAS.

Після розгляду CAS скоротив термін дискваліфікації французького футболіста. У заяві суду йдеться, що Погба стверджував, що вживання допінгу не було навмисним і сталося після того, як він прийняв добавку, прописану йому лікарем у Флориді.

— Однак, колегія CAS визначила, що Погба не безвинний, і що, як професійний футболіст, він повинен був бути більш обережним за цих обставин, – йдеться у постанові.

Таким чином, Погба зможе повернутися до тренувань у січні 2025 року, а з березня наступного року відновити виступи. Француз відреагував на рішення, заявивши, що його “кошмар закінчився”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За інформацією футбольного інсайдера Фабріціо Романо, Ювентус і Погба розпочнуть переговори про розірвання контракту. Незабаром він стане вільним агентом. Француз упевнений, що такий варіант є найкращим для його кар’єри.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-07 15:46:20