Україна і світ

Постачання зброї та відстеження людей: хакери ГУР атакували російські онлайн-ресурси

Фото: Pixabay

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакували низку ворожих онлайн-ресурсів, які мають стосунок до постачання армії РФ або відстежування переміщення людей у Росії.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на власні джерела у розвідці.

Спецоперація кіберфахівців: ГУР атакували онлайн-ресурси РФ

Зокрема внаслідок операції було отримано дані до ресурсу okrug.ru, які є постачальниками військового спорядження й уніформи для Міноборони РФ (ВКС РФ, СВ РФ, ВМФ РФ).

Також хакери атакували ресурси vashhotel.ru, серед іншого отримано доступ до даних користувачів, зокрема військовослужбовців РФ, які бронюють житло на території Росії. Уражено ресурс Gostpatent.ru, який містить базу даних зареєстрованих патентів та може становити інтерес для воєнної розвідки.

– Усі зазначені ресурси здійснюють діяльність в інтересах держави-агресора та сприяють окупаційній армії РФ. Водночас внаслідок кіберудару на атакованих ресурсах зʼявилося зображення сови над знешкодженим агресором, – повідомило джерело.

Нагадаємо, напередодні хакери ГУР МО здійснили кібератаку на російський фінансовий сектор.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними джерел, цілями кібератаки фахівців ГУР стали Альфа-банк, Банк Відкриття, а також телекомунікаційний оператор Ростелеком.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 12:39:53