Львівський портал

У Львові оцифрували більше 200 прижиттєвих видань Івана Франка

Дім Франка оцифрував понад 200 видань, надрукованих ще за життя легендарного поета. Незабаром усі охочі зможуть побачити унікальні книги онлайн. Про це Львівському порталу повідомили в адміністрації музею.

Всі дві сотні прижиттєвих видань Каменяра досі зберігались у колекціях Дому Франка та Інституту франкознавства ЛНУ імені Івана Франка. Зараз їх вперше вдалось оцифрувати, йдеться всі книги, видані за життя поета, і які збереглись дотепер.

До цієї ініціативи також долучилась й Львівська наукова бібліотека імені Василя Стефаника, яка оцифровує прижиттєві книги Франка зі своїх фондів.

Найближчим часом усі ці видання будуть доступні для онлайн-перегляду на сайті Дому Франка, де, до речі, вже є низка інших оцифрованих книг Каменяра. Втім музейники наголошують, що при використанні цих матеріалів обов’язково слід вказувати джерело.

Фахівці привідкрили завісу самого процесу оцифрування, ось як все відбувається:



Додамо, що проєкт із оцифрування прижиттєвих видань Івана Франка реалізують за підтримки Українського культурного фонду спільно з Інститутом франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка та Львівською національною науковою бібліотекою України імені Василя Стефаника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Скриншот із відео, Дім Франка

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-04 14:58:56