Львівський портал

У Львівській агломерації спільно створюють краєзнавчий атляс: долучитися може кожен мешканець

Асоціація органів місцевого самоврядування «Львівська Агломерація» розпочала проєкт зі створення краєзнавчого атласу із пам’ятками, що є території всіх її громад. До цієї роботи долучені насамперед фахівці-історики, проте доєднатись до цієї роботи закликають усіх небайдужих та зацікавлених, заповнивши анкету.

Підготовка пробної версії краєзнавчого атлясу Львівської агломерації із пам’ятками є на території всіх її громад – наступний крок у роботі Асоціації органів місцевого самоврядування (далі – ОМС) «Львівська агломерація».

Цей атляс буде інтерактивним та доповнюваним і оновлюваним, зазначає проєктний менеджер виконавчої дирекції асоціації Ірина Телегій. Водночас зібрана інформація ляже також в основу підготовки промоційних матеріалів громад агломерації, підвищення їхньої туристичної привабливості, плануванні маршрутів вихідного дня та екскурсій школярів наступного року.

За словами Ірини Телегій нещодавно створена Асоціація ОМС «Львівська агломерація» визначила одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності вивчення і популяризацію унікальності та спільної історії громад, які увійшли до її складу. Уже цього літа в межах проєкту «Зміцнення доброго демократичного врядування у Львівській агломерації» за підтримки Ради Європи в рамках Програми «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні» в громадах були організовані одноденні краєзнавчі табори.

Відтак майже півтисячі школярів та школярок відвідали сусідні громади і познайомились з їхніми історичними і природними цікавинками.

“Адже кожна громада нашої Львівської агломерації по-своєму особлива. А всі разом створюють унікальність того краю, в якому ми живемо. Спільна історія і культура – це те, що нас гуртує. І тому зараз у часі війни дуже важливо приділяти увагу вивченню і підтримці нашої спадщини, бути уважним до історії поруч, дбати про збереження і продовження чинних традицій. Саме цьому й буде присвячено краєзнавчий атляс громад, що живуть поруч. Авторам же ж найбільш цікавих відповідей виконавча дирекція Асоціації ОМС «Львівська агломерація» разом із Програмою Ради Європи нададуть заохочувальні призи. Тож кожен із мешканців краю може стати частиною цієї історії та долучитися до підготовки атлясу.Тим часом саме у Львові представники громад зберуться разом на перший форум агломерацій», – йдеться в повідомленні.

Мета цього заходу – розробка якісних проєктів рішень для майбутнього розвитку, підвищення рівня співпраці та засвоєння європейського досвіду. Подія жовтня в агломераційному житті України також дасть імпульс напрацюванню законодавчих ініціатив у цій царині.

Захід відбудеться 17-18 жовтня, всі зацікавлені можуть зареєструватися за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-04 15:25:50