Україна і світ

Україна отримає від Франції ще 12 артилерійських установок Caesar

Фото: Getty Images

Європейська оборонна компанія KNDS (Nexter Systems та Krauss-Maffei Wegmann) підписала контракт на постачання 12 гармат Caesar для Сил оборони України. Виготовлення артилерійських установок профінансує український уряд.

Про це повідомив міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню у соцмережі Х (Twitter).

Нові Caesar для України

За словами міністра, угоду про постачання Україні гармат Caesar підписали 3 жовтня в кулуарах індустріального форуму у Києві.

– Збільшення виробничих потужностей нашої оборонної промисловості допомагає підтримати Україну, – підкреслив Себастьєн Лекорню.

У червні повідомлялося, що французько-німецький концерн KNDS має намір побудувати в Україні центр технічного обслуговування самохідних артустановок Caesar. 1 жовтня оголосили про відкриття в Києві дочірньої компанії KNDS Ukraine LLC, яка працюватиме з державними установами та українським оборонно-промисловим комплексом.

Україна використовує або законтрактувала майже 800 одиниць озброєння, а також артилерійські боєприпаси виробництва KNDS.

Як повідомили у Міноборони України, KNDS Ukraine LLC і Україна вироблятимуть 155-мм артилерійські снаряди. Також дочірня компанія займатиметься технічним обслуговуванням та ремонтом танків Leopard 1 і Leopard 2, самохідних артилерійських установок PzH 2000, а також бронемашин AMX 10RC.

У майбутньому компанія KNDS Ukraine LLC займатиметься повноцінним виробництвом окремих систем озброєння.

Що відомо про САУ Caesar

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

САУ Caesar використовується багатьма країнами, адже її можна застосовувати в гірських і пустельних умовах. Артустановка оснащена автоматизованою системою управління вогнем для більшої ефективності стрільби.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-04 11:28:01