Україна і світ

Суд дозволив перенести останки Марадони у мавзолей, який зведуть у Буенос-Айресі

Фото: Depositphotos

В Аргентині суд дозволив перенести останки легенди аргентинського футболу Дієго Марадони до мавзолею, щоб фанати могли віддати шану своєму кумиру. З таким проханням до суду звернулися його діти.

Про це повідомляє аргентинське видання Clarin.

Останки Марадони перенесуть у мавзолей

Дієго Марадону поховали на приватному кладовищі на околиці Буенос-Айреса у листопаді 2020 року. Вхід на кладовище дозволений лише членам сім’ї.

Мавзолей під назвою Меморіал дель Дієс (Memorial del Diez) буде побудований неподалік Каса-Росада, резиденції президента Аргентини.

Матір молодшого сина Марадони, Вероніка Охеда, повідомила, що мавзолей буде відкритий для громадськості.

— Всі спадкоємці просять за спільною згодою дозволити перенесення до наступного місця його вічного спочинку… в безпечніше місце, ніж нинішнє, – йдеться в поданій до суду записці, підписаній доньками ексфутболіста Далмою і Джанінною, а також Охедою від імені Дієго Марадони-молодшого.

Також у ній зазначалося таке: І щоб весь народ Аргентини та громадяни всього світу могли віддати шану нашому батькові, який був найбільшим аргентинським кумиром.

Адвокат сім’ї Марадони повідомив журналістам, що останки перенесуть орієнтовно 30 жовтня, в день народження переможця ЧС-1986 у складі збірної Аргентини. Водночас, це буде зроблено, ймовірно у 2025 році, коли мавзолей добудують.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дієго Марадона помер у віці 60 років у листопаді 2020 року від серцевого нападу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-02 13:48:33