Україна і світ

Бояться ескалації: Зеленський про відсутність дозволу на далекобійні удари по РФ

Фото: Офіс президента

Партнери не дають Україні дозволу на застосування далекобійної зброї, оскільки бояться ескалації.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, підкресливши, що Україна не застосовувала далекобійну зброю на території РФ. 

Зеленський про застосування Україною далекобійної зброї по РФ

– У нас є далекобійна зброя. Але не в тій кількості, яка нам потрібна, скажімо так. Проте цей пакет у нас є – Storm Shadow, ATACMS, SCALP. Але ні Америка, ні Велика Британія не давали нам дозволу на використання цієї зброї на території Росії, по будь-яких цілях на будь-яку відстань. Ми не застосовували далекобійну зброю на території Російської Федерації, – сказав Зеленський на зустрічі з журналістами в п’ятницю, 20 вересня.

На думку президента партнери не дають дозволу на застосування далекобійної зброї, оскільки бояться ескалації.

– Розвідки всього світу говорять одна з одною. І так за часів усіх воєн було. І я думаю, що на цьому рівні вони обмінюються тією чи іншою інформацією. Багато різних факторів, хтось про щось говорить, хтось із кимось домовляється, для когось це справді ескалація, – додав Зеленський.

Він вважає, що президент США Джо Байден сьогодні справді отримує інформацію від свого оточення, що може бути ескалацією.

– Але, і це важливо, не все його оточення так вважає. І це вже досягнення, що не все його оточення так вважає, – наголосив Зеленський.

Раніше Факти ICTV розповідали, що США обговорюють з Україною перспективи збільшення глибини ударів по території РФ американськими озброєннями. Поки що обмеження залишаються незмінними.

Тоді координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на тлі чуток про застосування HIMARS у Курській області прокоментував, чи розширили США можливість для України використовувати американську зброю для ударів по Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тоді він відповів, що не може підтвердити інформацію про удари РСЗВ HIMARS по об’єктах у Курській області.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-21 12:58:06