Україна і світ

Такі удари, як по складу в Торопці, можуть вплинути на хід війни – ISW

Фото: Getty Images

Такі українські удари по об’єктах у РФ, як напередодні по складу з ракетами в Торопці Тверської області, можуть позначитись на всьому театрі бойових дій.

На цьому 19 вересня наголосили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Удари по об’єктах у РФ: що кажуть в ISW

На переконання експертів, подальші удари по об’єктах у РФ, як 7 липня по складу в Сергіївці Воронезької області та 18 вересня по складу в Торопці Тверської області, не лише знищуватимуть боєприпаси та матеріально-технічні засоби, а й зумовлять значно ширший оперативний тиск на російських військових.

Експерти нагадують: ще влітку 2022 року серія ударів із HIMARS по російських складах боєприпасів на окупованій території України змусила росіян їх розосередити, що позначилось на ефективності російської логістики.

Регулярні удари по складах боєприпасів у Росії, продовжують в ISW, завдають окупантам такої ж шкоди, як і вчорашні прильоти по ракетному складу в місті Торопець.

Тож, очевидно, що російське військове командування може вирішити розосередити системи підтримки та матеріально-технічного забезпечення всередині РФ, щоб пом’якшити наслідки українських ударів.

Важливо лише, підсумовують аналітики ISW, щоб українські сили мали техніку, можливості та дозвіл на удари по об’єктах у Росії.

Удари по складу в Торопці 18 вересня

Нагадаємо, що 18 вересня дрони Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій фактично стерли з лиця землі великий склад Головного ракетно-артилерійського управління (ГРАУ) Міноборони РФ у Торопці Тверської області.

За даними джерел Фактів ICTV, на складі в Торопці зберігалися ракети для комплексів Іскандер і Точка-У, а також керовані авіаційні бомби (КАБи) та артилерійські боєприпаси.

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко додав, що, крім ракет до Іскандерів, там були ще й північнокорейські KN-23, а також ракети до систем Град, С-300 та С-400.

Пожежа в Торопці розтяглась на шість кілометрів завширшки, а місцева влада оголосила про евакуацію з населеного пункту.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 939-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 15:35:37