Україна і світ

ЄС додатково виділяє €160 млн на підтримку України взимку

Фото: Офіс президента

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про надання додаткових €160 млн для підтримки енергетичної безпеки України напередодні зими.

Про це вона заявила у Брюсселі на спільній пресконференції з виконавчим директором Міжнародного енергетичного агентства Фатіхом Біролем.

€160 млн від ЄС на підтримку України взимку

– Сьогодні я можу оголосити, що ми виділимо додатково близько €160 млн на цю зиму. Сюди входить €60 млн на гуманітарну допомогу – наприклад, на притулки і обігрівачі, ще близько €100 млн – на ремонтні роботи і відновлювану енергетику, – наголосила вона.

І нагадала, що загальний обсяг підтримки енергетичної безпеки України з лютого 2022 року оцінюється щонайменше у €2 млрд – і це без врахування пожертв у натуральній формі.

Зараз дивляться

– Ми знаємо, що потрібно більше, тому повинні продовжувати перераховувати частину надходжень від заморожених російських активів на енергетичну стійкість України, – додала фон дер Ляєн.

За її словами, ЄС готовий посилити підтримку України напередодні зими.

– Після цієї прес-конференції я вирушаю до Києва, щоб завтра особисто обговорити ці питання з президентом Зеленським, – підсумувала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На початку вересня  фон дер Ляйєн заявила, що Євросоюз виділив Україні €40 млн на ремонт енергетичної інфраструктури.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 13:45:36