Україна і світ

Драма про війну: Польща висунула на Оскар 2025 історію української родини


Драма Даміана Коцура Під вулканом представить Польщу на Оскарі 2025. Він претендуватиме на номінацію в категорії Найкращий міжнародний фільм.

Стрічка Під вулканом – сюжет

Світова прем’єра картини відбулася на цьогорічному кінофестивалі в Торонто. Сюжет розгортається навколо української родини, що проводить останній день своєї відпустки на Тенерифе в Іспанії.

Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну сімʼя Коваленків опиняється у пастці на острові, де їм доводиться боротися з ізоляцією, почуттям обов’язку, страхом та одне з одним. Оповідь ведеться від особи доньки Софії, якій 16 років.

Зараз дивляться

Сценарій до фільму написав режисер Даміан Коцур у соавторстві  із Мартою Конажевською.

Який фільм висунула на Оскар 2025 Україна

Український Оскарівський Комітет подаватиме на кінопремію стрічку Ля Палісіада режисера Філіпа Сотниченка.

Картина розповідає про Україну зразка 1996 року. Детектив тогочасної міліції та судовий психіатр, які давно дружать, розслідують вбивство свого колеги. Це відбувається за пʼять місяців до введення мораторію на смертну кару.

Станом на зараз заявки на Оскар надійшли від 40 країн. Зокрема Франція висунула фільм Жака Одіара Емілія Перес, Іспанія представила стрічку Повернення Сатурна Ісакі Лакуести та Пола Родрігеса, а Ізраїль висунув фільм Тома Нешера Підійди ближче.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: кадр з фільму Під вулканом


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 13:08:45