Україна і світ

Піти від ігрової форми навчання: у Швеції діти почнуть ходити до школи на рік раніше


Уряд Швеції оголосив про плани замінити обов’язковий рік дошкільного навчання для шестирічних дітей додатковим роком у початковій школі. Таким чином діти почнуть ходити до школи з шести років, починаючи з 2028 року.

Повернутися до основ

– Це стане результатом реформи системи освіти країни, яка знаменує собою перехід від ігрового навчання дітей молодшого віку, – йдеться в повідомленні.

Міністр освіти Йоган Персон сказав, що школа повинна повернутися до основ і приділяти більше уваги ранньому навчанню читанню і письму, а також математиці.

Що кажуть критики

Критики кажуть, що план суперечить дослідженням, які показують, що розвиток дітей найкраще підтримується ігровим навчальним середовищем, що заохочує їх досліджувати, творити, розвиватися через гру, цікавість і керовані відкриття.

Зараз дивляться

Лідери профспілок побоюються, що цей крок може залишити без роботи багатьох спеціалізованих дошкільних учителів.

Реформа сфери освіти

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інші заходи у сфері освіти включають інвестиції в екстрені школи для тимчасового переміщення дітей у разі виникнення проблем у школі, збільшення інвестицій у підручники для підтримки середовища, вільного від екранів, а також фінансування підготовки вчителів і вихователів дошкільних установ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 12:12:14