Україна і світ

В Ужгороді прооперували двох воїнів: попри складні поранення, наші захисники зможуть ходити


В опіковому відділенні Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. Андрія Новака прооперували двох військовослужбовців, які отримали поранення на Донеччині. Один – на Торецькому напрямку, інший – біля села Званівка.

В одного понівечена стопа, в іншого – роздроблена п’ятка

Хірургам довелося стикнутися з вогнепально-осколковим пораненням живота і тильної поверхні стопи, а також з дуже складною травмою лівої п’ятки.

У першому випадку були оголені сухожилля ноги, у другому – п’яткова кістка.

Зараз дивляться

Поранення начебто й не дуже важкі, однак для відновлення можливості пацієнтам ходити потрібні були і високопрофесійні знання хірургів, і лікарська інтуїція.

– В обох випадках для закриття м’якотканинних дефектів ми використали васкуляризовані суральні клапті, – розповів ортопед-травматолог опікового відділення Євген Петрус.

Як пояснив лікар, це дало змогу значно пришвидшити загоєння ран та почати реабілітацію.

Відновили не лише фізичний, а й психологічний стан

Післяопераційний період в обох випадках пройшов без ускладнень. Пацієнти стверджують, що почуваються добре, потроху відновлюються та готуються до виписки.

А обласна клінічна лікарня продовжує приймати поранених з усіх напрямків фронту. Її висококласні фахівці успішно виконують складні операції і турботливо відновлюють не лише фізичну форму наших захисників, а й їхній психологічний, емоційний стан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело і фото: Закарпатська обласна клінічна лікарня ім. Андрія Новака

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 11:22:17