Україна і світ

Три країни НАТО закликали союзників посилити ППО на східних кордонах

Фото: Depositphotos

Міністри оборони Румунії, Польщі та Литви закликали союзників посилити протиповітряну оборону Північноатлантичного блоку на його східних кордонах, зокрема через порушення повітряного простору російськими безпілотниками.

Про це інформує латвійське видання Delfi.

Країни НАТО закликали посилити ППО на східному фланзі

Очільники оборонних відомств Румунії, Польщі та Латвії підписали спільний лист до союзників, у якому наголосили на необхідності негайного запровадження моделі ротації ППО НАТО. 

Зараз дивляться

Також у листі наголошується на необхідності посилення діяльності НАТО зі стримування, спостереження, розвідки та повітряного патрулювання на східному фланзі Північноатлантичного блоку. 

18 вересня під час зустрічі міністрів оборони Бухарестської дев’ятки очільник Міноборони Латвії Андріс Спрудс закликав союзників знайти негайні рішення щодо зміцнення повітряного простору Північноатлантичного блоку. 

В зустрічі, яку ініціювала Латвія, брали участь представники Румунії, Польщі та Литви, щоб обговорити порушення повітряного простору НАТО російськими дронами, які нещодавно сталися.  

А також кроки на рівні держав і НАТО, які необхідно зробити для зміцнення повітряного простору блоку.  

Міністри оборони Румунії, Польщі та Латвії підписали спільний лист до союзників.

Агресія РФ створює загрози для країн НАТО

В Міністерстві оборони Латвії вважають, що агресія РФ продовжує створювати ризики і загрози для країн НАТО, включно з порушенням повітряного простору російськими безпілотниками.  

За останній місяць російські дрони порушували повітряний простір не лише Латвії, але й Румунії та Польщі. 

– Це нова реальність, яку не можна залишати поза увагою і відповіддю, – наголосив міністр оборони Латвії. 

Крім того, на думку міністрів оборонних відомств, країни НАТО мають зміцнювати свою здатність виявляти, ідентифікувати і нейтралізувати низькі об’єкти, а також об’єкти, які повільно летять. Зокрема, міністри вважають, що ротацію ППО слід запровадити негайно. 

У спільній заяві міністри Бухарестської дев’ятки рішуче засудили повномасштабну війну Росії проти України.  

Глави оборонних відомств також рішуче засудили Росію за неодноразові порушення повітряного простору НАТО в Латвії, Румунії, Польщі та інших країнах Північноатлантичного блоку.

Нагадаємо, що раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що саме бездіяльність НАТО призвела до безперешкодного падіння російських безпілотників на території країн Північноатлантичного блоку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Delfi

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 11:18:51