Україна і світ

Зеленський може зустрітися з Гарріс і Трампом у США наступного тижня – ЗМІ

Фото: Офіс президента

Наступного тижня у США президент України Володимир Зеленський, ймовірно, зустрінеться з кандидатами у президенти Камалою Гарріс та Дональдом Трампом.

Про це інформують CNN та Bloomberg із посиланням на власні джерела. 

Зустріч Гарріс із Зеленським у США

Зазначається, що зустріч відбудеться на тлі занепокоєння щодо впливу результатів американських виборів на повномасштабну війну Росії проти України та політику США щодо України, яка шукає додаткові ресурси. 

Відповідаючи в середу на запитання, чи зустрінеться Гарріс із Зеленським наступного тижня, речник Ради національної безпеки Джон Кірбі припустив, що вона може зустрітися, якщо випаде така можливість. 

– Я знаю, що вона кілька разів зустрічалася з президентом Зеленським віч-на-віч, і я знаю, що вона говорила з ним телефоном. Я майже не сумніваюся, що якщо випаде нагода, і вони обидва зможуть ще раз поговорити, вони це зроблять, але вам доведеться поговорити з її штабом, – сказав Кірбі журналістам. 

Очікується, що під час свого візиту до США Володимир Зеленський наполягатиме на членстві України в НАТО та Європейському Союзі. Також він планує укласти угоди про економіку та безпеку. Також буде обговорюватися тема постачання зброї Україні в межах українського Плану перемоги.

За інформацією Bloomberg, Зеленський також хоче зустрітися з президентом США Джо Байденом у Нью-Йорку на полях тижня Генасамблеї ООН, яка відбудеться з 24 по 30 вересня.

Крім того, за даними Reuters, президент України, ймовірно, у вівторок, 24 вересня, виступить на засіданні Ради Безпеки ООН.

Трамп не виключив зустрічі із Зеленським наступного тижня

Експрезидент США та нинішній кандидат у президенти  від Республіканської партії Дональд Трамп, ймовірно, зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. 

У відповідь на запитання журналістів, чи зустрінеться він із Зеленським, Трамп відповів: “Напевно, так”. 

Жодних інших подробиць Трамп не розповів.

Нагадаємо, що під час візиту до США президент Зеленський планує представити План перемоги України не лише чинному президенту США Джо Байдену, але й кандидатам в президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Додамо, що нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні вже повністю підготовлений український План перемоги – усі пункти, ключові акценти, визначені необхідні додатки з деталями до плану.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-19 09:49:11