Україна і світ

У держбюджет України 2025 економічне бронювання не закладено – Свириденко

Фото: УНІАН

Державний бюджет України 2025 побудовано без урахування запуску будь-якої нової програми економічного бронювання.

Таку заяву зробила перша віцепрем’єрка, міністерка економіки Юлія Свириденко на Бізнес-сніданку з Forbes Україна.

Державний бюджет 2025: економічне бронювання

– У бюджет на 2025 рік надходження від економічного бронювання не закладено. Я вважаю, що до економічного бронювання ми зможемо повернутися в тому випадку, коли ми вже розуміємо, що в армії є достатні ресурси для того, щоб продовжувати боротьбу, – сказала вона.

– Я можу сказати ще раз: мобілізація – №1, бронювання далі вже послідовно №2, – наголосила перша віцепрем’єрка.

Міністерка економіки зазначила, що дискусія про економічне бронювання – це дискусія про те, як збільшити фінансування оборони.

За словами Сидоренко, у тіні частково працює 1,7 млн осіб, а також існує потенціал легалізації зарплат у різних секторах економіки.

– За нашими розрахунками до 100 млрд грн ми можемо додатково отримати шляхом впровадження економічного бронювання, – повідомила вона.

Вона уточнила, що дискусія про економічне бронювання може перейти в площину практичної реалізації “найближчим часом, якщо військові скажуть, що це точно не порушить баланс в армії, не порушить баланс мобілізації”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомлялося, голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев напередодні зазначив зростання прогнозу надходжень податку на доходи фізосіб в урядовому проєкті держбюджету-2025 на 45%.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-18 15:35:49