Україна і світ

Кислиця на Радбезі ООН закликав дати Україні дозвіл на далекобійні удари по РФ

Фото: Getty Images

Світ має змусити Росію прагнути до миру, а для цього необхідна спроможність ЗСУ знищувати військові цілі на території РФ, звідки вона завдає ударів по мирних українських містах.

Про це заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця під час виступу на засіданні Радбезу щодо Підтримання миру і безпеки України у вівторок.

Заява Кислиці на Радбезі ООН щодо ударів вглиб Росії

– Україна справді хоче завершити цю війну, адже понад усе Україна прагне миру. Але Україна також хоче врятувати свій народ і свою державність. Саме російський диктатор не хоче миру і одержимий територіальними завоюваннями. Йому потрібні українські міста, а точніше їхні руїни, як символ його “перемоги”, – наголосив дипломат.

Зараз дивляться

І саме тому, за його словами, вона “потребує сили і здатності знищити російські засоби вбивства і руйнування”.

– Тобто там, де вони розташовані, і в той час, коли вони становлять загрозу лише для тих, хто їх використовує, а не для мирних українців, – пояснив Кислиця.

Звертаючись до членів Радбезу ООН, він наголосив на важливості припинення війни РФ проти України шляхом встановлення справедливого миру з дотриманням норм міжнародного права та відновлення суверенітету, що передбачено Формулою миру.

Раніше президент США Джо Байден заявив, що не виключає можливості для України завдавати удари вглиб території РФ західною зброєю.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ба більше, за його словами, Штати працюють над зняттям відповідної заборони для ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-11 10:35:11