Україна і світ

Піратська війна на дніпровських островах — штурми, засади, катери

Більшість штурмів на Півдні — на лівобережних плацдармах у Херсонській області та островах.

Про це в ефірі «Суспільне.Новини» розповів Дмитро Лиховій, речник ОУВ «Таврія».

«На Херсонщину за останні чотири дні припало 40 російських штурмових дій… І треба сказати, що ці атаки відбуваються не лише на плацдармі північніше Кринок, куди відійшли наші війська після того, як село Кринки було повністю знищене, а й на інших островах, а також ближче до Херсону», — розповів речник ОУВ «Таврія».

Зокрема, противник атакує з напрямку населеного пункту Білогрудове. Але ці атаки відбуваються малими піхотними групами чисельністю до відділення. Без використання бронетехніки, але з використанням човнів.

При цьому наші війська завдають у відповідь. Працює артилерія, армійська авіація, безпілотні системи, ракетники. Найбільше знищуються човни окупантів.

«За вчорашню добу було знищено шість човнів. Крім того, позавчора був знищено цілий склад плавзасобів, тобто склад човнів — щоб росіяни мали менше можливостей своєї логістиці на Дніпрі. За вчорашню добу загальні втрати ворога в операційній зоні ОУВ «Таврія» вбитими і пораненими, а також полоненими склали 80 осіб. Зокрема, взято в полон двоє московитів. І зросла кількість ураженої військової техніки та озброєння противника», — завершив Дмитро Лиховій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше АрміяInform розповідала, що окупанти суттєво активізували атакувальні дії на Придніпровському напрямку з метою вибити підрозділи Сил оборони з плацдармів на Лівобережжі Дніпра.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-10 12:12:49