Україна і світ

Нардеп Дубінський отримав нову підозру у допомозі незаконного перетину кордону

Фото: УНІАН

Працівники ДБР та СБУ викрили народного депутата Олександра Дубінського в організації незаконного перетину кордону іншій особі. Повідомляється, що політик робив це неодноразово.

Офіс генпрокурора за матеріалами справи правоохоронців повідомив про нову нардепу та зміну раніше повідомленої підозри нардепу, який нині перебуває в СІЗО.

Про це повідомили пресслужби Державного бюро розслідувань та Офісу генпрокурора.

Зараз дивляться

Дубінському повідомили нову підозру

— Генеральний прокурор підписав повідомлення про нову та зміну раніше повідомленої підозри чинному народному депутату України в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, вчиненого повторно (ч. 2 ст. 332 КК України), – йдеться у повідомленні ОГУ.

Також про підозру повідомлено колишньому помічнику нардепа, який працює головою громадської організації.

ДБР та ОГУ не називають імені нардепа, але згідно з фото, опублікованого Офісом генпрокурора, йдеться саме про Олександра Дубинського. На це також вказують низка українських ЗМІ.

Фото: Офіс генпрокурора

Слідство встановило, що фігурант у змові з іншими особами у серпні 2022 року організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки нардепа виїхав з України до Молдови на автомобілі через один із пунктів пропуску.

У ДБР зазначили, що підставою для перетину держкордону він надав документи, внесені в систему Шлях – витяг з розпорядження Київської ОВА про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ.

Дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації за сприяння нардепа та афілійованої із ним громадської організації.

— Сам “родич” після перетину кордону фактично працевлаштувався на іноземному морському судні, жодних перевезень для потреб ЗСУ, не здійснював та повернувся до України наприкінці 2022 року після завершення контракту, – повідомили у ДБР.

В ОГУ зауважили, що раніше нардепу вже повідомляли про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон. Зокрема, у 2023 році він разом з іншими особами за тих самих умов організував незаконний виїзд цього ж “родича” за кордон як водія волонтера.

Нагадаємо, у серпні 2023 року СБУ спільно з ДБР провели обшуки в нардепа, а вже за п’ять днів йому було оголошено про підозру. У листопаді 2023 року Печерський райсуд відправив Дубинського під цілодобовий домашній арешт за підозрою в організації схеми виїзду за кордон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

13 листопада того ж року, після обшуків нардепу вручили підозру в державній зраді (ч. 1 ст. 111 ККУ) — звинувачують в інформаційно-підривній діяльності на користь РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-04 11:39:16