Україна і світ

Росія вдарила балістикою по інституту зв’язку в Полтаві: понад 200 поранених та 47 загиблих

Фото: Факти ICTV

Удар по Полтаві стався вдень 3 вересня. Росія випустила дві балістичні ракети по інституту зв’язку, також постраждала сусідня лікарня.

Оновлено. Станом на 16:30 кількість постраждалих внаслідок ракетного удару по інституту звʼязку у Полтаві збільшилася до 206. Загиблих вже 47, повідомила перша леді Олена Зеленська.

Про удар повідомив президент України Володимир Зеленський 3 вересня.

Зараз дивляться

Тоді, станом на 14:30, президент заявив про 41 загиблого та 180 поранених.

Удар по інституту зв’язку у Полтаві: що відомо

Внаслідок удару по Полтаві була частково зруйнована одна з будівель інституту звʼязку. 

– Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким, – сказав Зеленський. 

Президент доручив правоохоронцям оперативно розслідувати терористичний удар.  

Удар по Полтаві: реакція Міноборони

За наявною інформацією Міноборони України, ворог завдав удару двома балістичними ракетами.

Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища.

– Завдяки злагодженій роботі рятувальників та медиків вдалося врятувати 25 осіб, з яких 11 деблоковано з-під завалів. Наразі рятувальники продовжують роботу. Висловлюємо щирі співчуття родинам загиблих. Ця трагедія – чергове свідчення підступності ворога, який не зупиняється перед жодними злочинами, намагаючись залякати українців, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив очільник Полтавської ОВА Філіп Пронін, для поранених полтавців організували здачу крові.

– Станом на зараз для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня, – зазначив він.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади.

За словами очільника МВС України Ігоря Клименка, поліція проводить поквартирний обхід – перевіряють, чи немає постраждалих.

– Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно. Роботи тривають, – написав він у своєму телеграм-каналі.

Клименко зазначив, що рятувальні служби з урахуванням безпекової складової працюватимуть, доки не переконаються, що деблокували з-під завалів усіх постраждалих людей.

Полтава у скорботі

Завтра, 4 вересня, у Полтаві оголошено триденну жалобу у пам’ять про загиблих під час ракетного удару по інституту звʼязку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Редакція сайту Факти ICTV висловлює щирі співчуття родинам загиблих та постраждалих!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-03 16:57:11