Україна і світ

Зеленський розповів, як Україна поверне ЗАЕС під свій контроль

Фото: Getty Images

Для повернення захопленої росіянами Запорізької АЕС під контроль України на сьогодні робляться лише політичні кроки, чого недостатньо.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час візиту до Запоріжжя у понеділок, 2 вересня.

Перспективи повернути ЗАЕС під контроль України

— Щодо повернення ЗАЕС, то сьогодні є лише політичні кроки і, на жаль, їх недостатньо, щоб станція повернулася під наш контроль. Безпечніше, щоб Україна контролювала Запорізьку станцію, і поки що, з точки зору поля бою, я не бачу таких можливостей, а ті, які, напевно, є, вони є небезпечними, – зазначив глава держави.

Зеленський додав, що Україна вважає, що станцію потрібно повертати під контроль політичним шляхом. І зараз це питання порушується на всіх майданчиках.

Зараз дивляться

За його словами, питанням деокупації ЗАЕС займається гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі. Найближчим часом він відвідає Енергодар та Запорізьку АЕС. Після цього Гроссі має намір відвідати Київ.

Також Україна працює над тим, аби на ЗАЕС була ротація команди МАГАТЕ, оскільки це більш безпечно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Запорізька АЕС є однією з найбільших в Європі. Російські загарбники захопили АЕС у березні 2022 року. Зараз на її території багато окупаційних військ та техніки. З території станції обстрілюється ворожими війська Нікополь.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-02 19:22:07