Україна і світ

РФ не дозволяє своїм громадянам евакуюватися з Курщини – ОТУВ Сіверськ

Фото: Факти ICTV

Росія не дає змоги своїм громадянам виїхати із зони бойових дій в Курській області, зокрема, із Суджі. 

Про це розповів речник оперативно-тактичного угрупування військ Сіверськ Вадим Мисник в етері телемарафону Єдині новини.  

РФ не дозволяє цивільним росіянам евакуюватися із Суджі 

За словами речника, місцеві жителі Курської області висловлюють бажання виїхати з зони бойових дій, але Росія не дає змоги їм це зробити. 

Зараз дивляться

Мисник розповів, що місцеві громадяни країни-агресорки приголомшене діями Росії, адже їх не було евакуйовано, а зараз вони потерпають від атак з боку російських армійців без світла та води. 

Вадим Мисник зазначив, що гуманітарна ситуація складна на території, яка контролюється Росією, оскільки ворог обстрілює свої ж міста та села, попри те, що там мешкає місцеве населення. 

Натомість Україна дотримується Міжнародного гуманітарного права та забезпечує місцевих росіян харчовими продуктами, медикаментами та лікарською допомогою. Крім того, організовано постачання технічної і питної води. 

Мисник наголосив, що ЗСУ на території, яку контролюють у Росії, намагаються створити умови, необхідні для нормального проживання населення. Проте, за його словами, більшість жителів Суджі ночують в підвалах, адже останніми днями посилюються обстріли з боку російських армійців.

Що мешканці Курщини кажуть про дії російських військ

– Ми багато спілкуємося з місцевими. Навіть їм показуємо фотовиставки зруйнованих українських міст, демонструємо фільми про злочини, які зробили росіяни на початку повномасштабної війни. Різні є думки в них. Але здебільшого вони не розуміють. Вони говорять про те, що хочуть миру, що вони поза політикою, хочуть щоби все припинилося або дали їм коридор – змогу виїхати з зони бойових дій, що Росія не дає, – розповів Вадим Мисник. 

Також він додав, що мешканці Курської області не розуміють, чому саме по місцях, де немає військових, – по їхніх містах і селах, – РФ б’є КАБами і дронами.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами речника, льодову арену Суджі росіяни нещодавно КАБом зруйнували, позавчора – школу-інтернат. Мисник наголосив, що таких прикладів багато.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-01 13:23:39