Україна і світ

Тримання під вартою. Суд заочно призначив запобіжний захід нардепу Дмитруку

29 серпня Печерський суд Києва ухвалив заочний запобіжний захід для народного депутата Артема Дмитрука – тримання під вартою.

Прокурор заявив, що м’якший запобіжний захід не може запобігти всім ризикам у рамках досудового слідства.

Артем Дмитрук суд – позиція обвинувачення та захисту

— Ризик приховування, що, в принципі, вже робить Дмитрук. Ризик впливу на свідків, а також постраждалих, оскільки Дмитрук має такі можливості, навіть перебуваючи за кордоном, – зазначив державний обвинувач у залі суду.

Він також додав, що саме такий запобіжний захід, а саме арешт, дозволить негайно затримати опального політика за кордоном, де він ховається від правосуддя.

Зараз дивляться

Водночас адвокат Дмитрука наголосив, що його підзахисний зовсім не ховається від слідчих дій, а “вимушений вживати заходів щодо захисту себе та своєї родини у зв’язку з численними погрозами на їхню адресу”.

— Конституційні права народного депутата не можуть бути обмежені під час воєнного чи надзвичайного стану. Статтею 33 Конституції передбачено, що кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, вільний вибір місця проживання, право вільно залишати Україну. Тобто, керуючись двома статтями, Дмитрук мав право перетинати державний кордон, – зазначив адвокат.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Facebook Артема Дмитрука

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 23:20:56