Україна і світ

Виконуючи бойове завдання. Під час масованого удару РФ 26 серпня загинув пілот Олексій Месь

Під час виконання бойового завдання загинув льотчик Повітряних Сил Збройних Сил України Олексій Месь.

Про це повідомили у Повітряному командуванні Захід.

– Він героїчно провів свій останній бій в небі. 26 серпня Олексій під час відбиття російського масованого комбінованого ракетно-авіаційного удару знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.Олексій врятував українців від смертоносних російських ракет. На жаль, ціною власного життя, – йдеться у повідомленні. 

Олексій Месь був сильним і відданим воїном, висококласним льотчиком, лідером на землі та в небі, добрим другом, люблячим сином, батьком, чоловіком, патріотом своєї країни.

Зараз дивляться

29 серпня попрощатися з ним прийшли його побратими-льотчики, командири й підлеглі, друзі та колеги, сотні простих українців.

Шану з неба полеглому пілоту віддала пара винищувачів МіГ-29. Політ над процесією виконали бойові друзі Олексія. 

Фото: Повітряне командування Захід Повітряних Сил ЗС України

Фото: Повітряне командування Захід Повітряних Сил ЗС України

Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України підполковнику Олексію Месю присвоєно військове звання полковник посмертно.

– Ми втратили надійного друга і сильного воїна. Але НЕ втратили сили, волі і прагнення боротися, воювати і перемагати. В нашій справедливій справі ми помстимося ворогу за все і за всіх, – додали у командуванні.

Раніше CNN повідомляв, що Олексій Месь загинув під час аварії винищувача F-16.

Джерела телеканалу зазначили, що у ЗСУ не вважають причиною інциденту помилку пілота. Зараз триває розслідування, до якого залучили міжнародних експертів.

Олексій Месь, відомий як Мунфіш (Moonfish), був одним із небагатьох українських пілотів, які навчалися керувати винищувачами F-16.

Moonfish: кращий пілот, який активно лобіював F-16

Мунфіш і інший пілот Андрій Пильщиков, відомий під позивним Джус, стали обличчями кампанії України з отримання F-16.

Це була важка битва, але Джус і Мунфіш витримали її разом. Вони були молоді та повні ентузіазму, добре розмовляли англійською та були готові боротися, щоб американські літаки піднялися в українське небо.

Фото: з архіву Лілії Авер’янової

Фото: з архіву Лілії Авер’янової

Фото: з архіву Лілії Авер’янової

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Політ на F-16 був їхньою мрією, і коли Джус загинув у авіакатастрофі під час бойового завдання в серпні минулого року, Мунфіш поставив собі за мету виконати її.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-29 21:25:40